Balt van Rijn

 

 

Aandacht

& toewijding

 

Een natuurlijke verbondenheid met hout

Balt van Rijn is een vakman met liefde voor het hout waarmee hij werkt. Een restaurator met respect voor het oorspronkelijke meubel. De combinatie van het geleerde vakmanschap en zijn natuurlijke verbondenheid met hout maken hem tot een meubelrestaurator  met oog voor detail en kwaliteit van het houten meubel.


Balt heeft de Meubelvakschool in Rotterdam doorlopen van 1984 tot 1988 met als specialisatie meubelrestauratie en conservering. Hij liep ondermeer stage bij museum Prinsenhof in Delft.


Tot 1992 werkte hij bij verschillende meubelmakers onder andere in Zwitserland waar hij zijn vakmanschap met de spreekwoordelijke Zwitserse precisie kon aanvullen. Vervolgens werkte hij in Rotterdam tot 1999 bij N.J.R. Schepp Antiquiteiten als antiekrestaurateur  van vooral 17de en 18de eeuwse meubels. Tussendoor vulde hij zijn kennis verder aan met cursussen zoals "kleur & afwerking” aan het Westdean College in Chichester Engeland en “chemie voor restauratoren” bij het ICN te Amsterdam. Sinds het nieuwe millennium is Balt als restaurateur werkzaam in zijn eigen restauratie-atelier in den Bosch .


Uiteraard is Balt van Rijn als meubelrestaurateur aangesloten bij Restauratoren Nederland.